Black Architecture
ikea
Ikea
Ikea
Ikea
Ikea
Ikea
The refurbishment of IKEA Property Investments Service offices allowed for an expansion in staff numbers and the creation of a light and airy interior with a variety of different working environments.
 
The brief outlined a distinctly IKEA look with a 'UK' touch to the finished office by introducing typically British iconography into the branding and finishes. With the relocation of co-worker facilities it was possible to take what was a very inefficient and dark office environment and create a more interactive office by centrally locating all of the cellular space and wrapping the open plan office areas around this core to make maximum use of daylight and views to the exterior, while reducing the depth of the floor plate. To control unwanted solar gains external brise soliel have been introduced installed to the south, east and west glazed elevations, with internal perforated roller blinds specified to reduce problem of solar glare.
Client
Contractor
Value

Sustainability
IKEA
RG Group (CM)
£1,000,000

Re-use of existing structure
Maximised natural daylight
External brise soleil
VRF heating & cooling
Intelligent lighting system